Kepeästi

Kepeästi kesällä – hyvää mieltä ruoasta

Rankan kevään jälkeen on hyvä kiinnittää huomiota rentoutumiseen ja palautumiseen. Istahda pihalle tai lähipuistoon juomaan kahvia ja ihastelemaan luonnon kauneutta jo heti aamusta tai päivällä. Se tekee hyvää.

Mitä jos tämän kesän teemana olisi, että syöt salaattiaterian kerran päivässä? Kokeile aluksi vaikka arkisin kahden viikon ajan.
Tarkkaile, miten salaatin syönti vaikuttaa jaksamiseen ja hyvinvointiin.

Laita lasipurkkiin pohjalle kiviä, sitten multaa. Ripottele basilikan tai persiljan siemeniä ja niiden päälle kevyesti multaa. Kostuta ja peitä  kelmulla, mutta jätä ilmarako. Kun siemenet ovat itäneet, poista kelmu. Laita kasvamaan ikkunalaudalle. Seuraa yrttien kasvua. Muista kastella säännöllisesti ja sopivasti.

Poimi yrttien lehtiä jo kun ne ovat vielä pieniä. Käytä esimerkiksi tomaatin mausteena. Nauti itse kasvattamiesi yrttien tuoksusta ja mausta, ihanasta aromista.

Kesällä on enemmän energiaa ja virtaa. Tee uusia, pieniä, terveellisiä rutiineja, jotka auttavat palautumaan rankasta keväästä. Harjoittele kesän aikana, ja rutiinit auttavat jaksamaan ensi syksyn ja talven haasteista. Mikä on se sinun pieni juttusi, uusi hyvinvointiasi vahvistava päivittäinen tapa, josta tulee vähitellen rutiini?

Pitkittyneen kuormituksen jälkeen elimistö on voinut jäädä taistele tai pakene -tilaan. Nyt on tärkeää palautua terveellisillä tavoilla. Tee pitkiä kävelylenkkejä, ne palauttavat. Kävely rauhoittaa autonomista hermostoa. Tee kävelystä rutiini, lähde liikkeelle kahdesti päivässä, kun olet syönyt aamupalan ja iltaruoan.